L'ocellet pio pio

Aquest és l'últim pastisset que hem fet.


L'Andrea ens van passar un dibuix de l'ocellet perquè el poséssim coronant un pastís per un noi que feia 40 anys i tenia via lliure per la resta de la decoració.

Doncs se'm va ocórrer posar-lo damunt d'aquest pastisset de dos pisos (15 i 10 cm).




El pa de pessic era de taronja (com aquest) amb ganaché de xocolata negra, una combinació realment encertada! A més, gràcies a la Thermomix, aprofites tota la taronja, pell inclosa, ja que la tritura en un moment! (Bé, hem de treure la part més blanca de dins, el "fils" per entendre'ns perquè no ens quedi amarg)

Ingredients:
250 gr de sucre
1 taronja de suc ecològica
3 ous
100 gr d'oli d'oliva suau
1 iogurt natural sense sucre
250 gr de farina de rebosteria
1 sobre de llevat en pols
1 pessic de sal

Amb aquests ingredients vaig fer el pastís de 15 cm. i amb la meitat aprox. fas el de 10. Jo vaig tornar a fer la recepta completa i el pa de pessic que em va sobrar ens el vam menjar nosaltres :P


Preparació (amb la Thermomix):

Posem al got el sucre, la taronja tallada en 4 parts i recordeu, sense els "fils" blancs, i els ous i triturem 3 min a 37º velocitat 5

Afegim l'oli i el iogurt i ho mesclem 5 seg. v 4

Hi incorporem la farina, el llevat i la sal i ho barregem 15 seg v 3. Si veieu encara farina aconsello que ho acabeu de remenar a mà, ja que millor no batre en excés per no perdre esponjositat.

Un cop tenim la massa encenem el forn a 180º i mentrestant s'escalfa preparem els motlles amb mantega i farina. Ho coem durant uns 30 minuts. Recordeu de punxar-lo per saber si està cuit del tot, si us surt el punxó net.


El ganaché ja sabeu que és molt fàcil de fer, simplement utilitzeu una bona xocolata i no us decebrà.

Ingredients:

300 gr de xocolata negra
150 gr de nata per cuinar espessa.

Preparació:

Trossegem la xocolata i reservem.

Col.loquem la nata en un bol apte per microones i ho escalfem fins que arrengui a bullir. També ho podeu fer en un cassó al foc.

Barregem els dos ingredients sense deixar de remenar fins que s'hagi fos tota la xocolata. Ho deixem refredar lleugerament per poder treballar millor,


Esperem que us hagi agradat!

Fins aviat!

ESTER

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada