Tiramisú de cap d'any

Bon any nou a tothom!!!! 

Des d'aquí us desitgem que tingueu una molt bona entrada d'any i que tot el 2013 us aporti els millors desitjos i il.lusions. 

Per començar aquest any, que esperem que continuï sent molt dolcet, us ensenyem el nostre postre de la nit de cap d'any. Una versió del clàssic tiramisú podríem dir una mica més elegant.


Per fer aquest postre necessitareu, a part dels ingredients bàsics que ara us explicaré, dues copes tipus còctel, com les que vam fer servir nosaltres, de les que es fan servir pel Martini per exemple, o qualsevol que us agradi.

La recepta és per dos persones, però us sobrarà ingredients per una tercera copa, o feu servir un got com vam fer nosaltres, I l'endemà és igual de bo!


Ingredients:

6 melindros de "soletilla"
120 gr de mascarpone
220 ml de nata líquida per muntar
2 rovells d'ou
20 gr de sucre
1 cafè
100 gr de xocolata
Cacau en pols
Licor de cafè

Preparació:

Preparem unes figures de xocolata que ens serviran de decració, per això fonem la xocolata al microones, vigilant que no es cremi i la posem a una mànega pastissera d'aquestes d'usar i tirar. Fem un petit forat a la punta (no ens cal boquet si no voleu) i fem les figures sobre un paper de forn. Jo vaig fer unes estrelles i una espècie d'arbre de Nadal, però podeu fer el que vulgueu. I ho deixeu a la nevera perquè quedi la xocolata compacta. Si ho feu amb poc temps ho podeu posar directament al congelador.


A continuació decorarem les copes, per fer-ho posem una mica del licor de cafè en un plat, i una mica de cacau en pols en un altre. Suquem la punta de la copa primer amb el licor i després amb el cacau perquè aquest s'hi quedi enganxat, i reservem.

Fem un cafè i li posem un rajolí de licor de cafè. Reservem.

En un bol hi posem els rovells de l'ou i en sucre i ho batem amb la batedora elèctrica fins que veieu que agafa una textura esponjosa i augmenta de volum.


En un altre bol muntem la nata i després hi afegim el mascarpone, ara amb les varetes manuals i ho integrem amb molta suavitat perquè no se'ns baixi la nata.

Afegim els rovells batuts a la mescla de nata i mascarpone, també manualment i amb molta cura de que la massa continuï quedant esponjosa. Si queda massa líquida no us quedarà bé el resultat final.

Ara ja començarem a omplir les copes: primer posem un polsim de cacau, després una mica de la crema, hi posem un tros de melindro al damunt, el mullem amb el cafè amb licor i tornem a començar, cacau, massa, melindros i cafè. Acabarem amb massa i uns mica més de cacau per sobre per decorar.


O deixarem reposar a la nevera perquè quedi tot més compacte, i a l'hora de servir hi posarem les figures de xocolata que havíem preparat.

La veritat és que el resultat està boníssim i queda molt maco estèticament parlant. Ho podeu provar que és molt fàcil!

Bon any nou!!

ESTER

Comentaris