Mini cupcakes de tiramisú


Ja us vaig explicar aquí, que a part del pastís volia preparar alguna cosa més que no portés xocolata i mirant el llibre de l'Alma vaig trobar aquesta recepta de cupcakes de tiramisú. En el meu cas mini cupcakes.

Estan boníssims i són molt fàcils de preparar. Us explico la versió de la recepta que vaig fer:

Ingredients: (per 24 mini cupcakes)

60 gr de mantega
110 gr de sucre
1 ou
100 gr de farina
1 culleradeta de llevat en pols (tipus Royal)
1 culleradeta d'extracte de vainilla
75 ml de llet
1 cafè 
un rajolí de licor de cafè.


Preparació:

Bateu la mantega amb el sucre fins que estigui aquest últim ben integrat. Afegiu l'ou i continueu batent. 

Afegim la meitat de la farina tamisada junt amb el llevat i ho mesclesm a velocitat baixa. A continuació hi posem la llet i l'extracte de vainilla i tornem a batre. Finalment hi acabem d'incorporar la resta de farina i ho mesclem bé fins que no es vegi cap grumoll.

Preparem les càpsules en una safata especial per mini cupcakes i ho posem a coure al forn, que haurà d'estar preescalfat, a 170º durant uns 20-25 minuts. Els punxem per saber si ja estan cuits.

Just quan traiem els mini cupcakes del forn els punxem repetidament amb un escuradents i amb un pinzell o una cullereta els suquem amb el cafè barrejat amb el licor de cafè. I els deixem refredar.




Ingredients pel frosting:

125 gr de formatge mascarpone
125 de de nata líquida per muntar
50 gr de sucre glas
cacau en pols
Preparació:

Per una banda muntem la nata.

Per l'altra hem de batre el mascarpone amb el sucre glas a velocitat molt baixa i durant poc temps, un minut és suficient.

Ho barregem tot amb l'ajuda d'una llengua i amb moviments molt suaus.

Finalment ho decorem amb un polsim de cacau en pols. I alguns els vaig adornar amb fondant negre formant el nom de l'Elisabet.

Heu de tenir en compte que aquest cupcake l'heu de conservar a la nevera pel fet que porta nata i formatge. Si els feu amb antel.lació guardeu el frosting per separat a la nevera i monteu els cupcakes al moment de menjar-vos-els.


La veritat és que fer aquest tamany de cupcakes és ideal per menjar per postres o inclús com a petits fours per acompanyar el cafè.

Fins aviat!

ESTER

Comentaris