Un nou pastisset molt florejat


El Rafa i la Rosa, companys de feina, ens han demanat un pastisset per l'aniversari de la seva germana i cunyada, respectivament.

Com que a l'homenatjada li agraden les flors, se'm va ocórrer aquesta creació. Vam quedar amb el ram de roses, però vaig pensar en afegir les margarites per donar-li un millor acabat i finalment hem encertat en les seves flors preferides!


El pastís és el clàssic Madeira Sponge Cake (MSC) molt utilitzat en pastissos decorats degut a la seva textura i consistència, i per donar-li un acabat més personalitzat hi vam afegir fruits secs. Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

4 ous
200 gr de mantega
200 gr de sucre
300 gr de farina
1/2 sobre de llevat en pols (8 gr)
1 pessic de sal
1 cullerada de postres d'extracte de vainilla
fruits secs (nosaltres vam fer servir nous de macadàmia, nous i ametlles garrapinyades)


Preparació:

Batem la mantega amb el sucre i quan aquest últim estigui ben integrat, hi anem afegint els ous, un a un. 

Després afegim cullerada a cullerada, la mescla de farina, llevat i sal, tot tamisat. Quan ens quedi una mescla homogènia hi afegim l'extracte de vainilla (o al gust) i ho batem un minut més.

Finalment afegim els fruits secs trossejats i hi donem una última remenada.

Ho posem al motlle, de 20 cm de diàmetre, i ho coem a 160º durant ben bé una hora. És un pastís que costa de coure però de totes maneres quan hagin passat 45-50 minuts ja podeu comprovar si està cuit punxant-lo i mirant si surt el punxó net.


Un cop cuit el deixem al mateix motlle uns minuts i després el desemmotllem i el deixem refredar completament sobre una reixa.

En aquest cas el vam farcir amb ganaché de xocolata negra i melmelada d'albercoc i el vam cobrir amb el mateix ganaché.


Després el vam cobrir amb el fondant, aquesta vegada vam fer servir el de la marca Fun Cakes de sabor "marshmallow" (núvols de sucre) molt bo.

Espero que us agradi i dilluns ja em direu com ha anat la festa!


ESTER

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada